Τηλέφωνα: 697 277 3302,   210 6452 945

Ραντεβού: Δευ-Παρ: 9 πμ-6 μμ

Χρονος Αποζημιωσης

Μετα απο ποσο χρονο αποζημιωνομαι απο τροχαιο ατυχημα;

Επικοινωνηστε μαζι μας

Καλέστε μας σε κάθε περίπτωση που χρειάζεστε την Νομική Υποστήριξη ενός ειδικού.


Διευθυνση
Λομβάρδου 149-151, Αθήνα, 114 75
Εργασιμες Ωρες
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 18:00 Σάββατο-Κυριακή: Κλειστά
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 6452 945
ΚΙΝΗΤΟ 697 277 3302

EMAILdiminaskostas@yahoo.gr

Πότε επέρχεται χρονικά η αποζημίωσή μου μετά από τροχαίο ατύχημα;

Μετά απο τροχαίο ατύχημα και την πρόκληση σε αυτό σωματικών βλαβών η πρώτη ερώτηση του παθόντα-δικαιούχου αποζημίωσης αφορά το ύψος της αποζημίωσης που θα μπορέσει να διεκδικήσει απο την ασφαλιστική εταιρεία του υπαιτίου και αμέσως μετα ακολουθεί πάντα η ερώτηση αναφορικά με το ποτε θα μπορέσει να εισπράξει αυτην.
Στο ερώτημα αυτό θα πρέπει κατ' αρχήν ν' απαντήσουμε ότι σε σχέση με το παρελθόν που για την εκδίκαση των υποθέσεων στο Πρωτοδικείο απαιτείτο αιτούμενο αγωγικό ποσό μολις 12.000 ευρώ, πλέον το ποσό αυτό αυξήθηκε στις 20.000 ευρώ, γεγονός που διευκόλυνε την επιτάχυνση της δικαιοσύνης σε σχεση με το παρελθόν.

Αυτο σημαινει οτι το Πρωτοδικειο απαλλάχτηκε απο τις μικρότερες χρηματικά υποθέσεις και χρονικά η αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου εκδικάζεται σε χρονικό ορίζοντα μόλις τριών (3) μηνών.

Κατ' ακολουθια, ανεξάρτητα απο το πόσο συντομα μπορει να ασκηθεί αγωγή κατα της ασφαλιστικής εταιρείας του υπαίτιου οδηγού, ο παθών πρέπει οπωσδήποτε πρώτα να λάβει αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε στο αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας, ωστε να συνταχθεί στην αγωγή σωστά το ιστορικό τροχαίου ατυχήματος. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ποινικής δικογραφίας απο το αρμόδιο τμήμα Τροχαίας κυμαίνεται από τρεις (3) έως έξι (6) μήνες.
Ομως, ανεξάρτητα από τη χρονοβόρα διαδικασία της ολοκλήρωσης της ποινικής δικογραφίας, συνίσταται ο παθών να μην ασκεί αγωγή προτού εκτιμηθεί ιατρικά αν εχει προκληθει σε αυτόν μόνιμη αναπηρία ή όχι.
Διοτι, ειναι ηλίου φαεινότερο οτι σε περίπτωση που εχει προκληθεί στον παθόντα τροχαίου ατυχήματος μόνιμη αναπηρία, τότε αλλάζει πλήρως το κείμενο της αγωγής καθώς και τα αιτούμενα σε αυτήν ποσά, αφού εύλογα η αποζημιωση θα επαυξηθεί δικαίως σημαντικά.
Ο συνήθης χρόνος που διαφαίνεται ιατρικά αν στον παθόντα τροχαίου ατυχήματος έχει προκληθεί μόνιμη αναπηρία ή όχι εντοπίζεται χρονικά μερικούς μήνες μετα την προκληση της σωματικης του βλαβης, ενω στο χρονικό αυτό ορίζοντα, δεν περιλαμβάνονται φυσικά οι εξόφθαλμες αναπηρίες ακρωτηριασμού κ.ο.κ.
Συμπερασματικά, η αγωγή αποζημίωσης απο τροχαίο ατύχημα πρέπει να ασκείται οπωσδήποτε μετά τη λήψη της ποινικής δικογραφίας και αφού διαπιστωθεί ιατρικά αν προκλήθηκε ή οχι στον παθόντα της σωματικής βλάβης αναπηρία, γεγονός που τελικα συνεπάγεται ότι χρονικά η αγωγή δέον όπως ασκηθεί κατα προσέγγιση μετα την παρέλευση εξαμήνου χρονικού διαστήματος απο την τέλεση του τροχαίου ατυχήματος.
Συνεπώς, αφού παρέλθει εξάμηνο χρονικό διαστημα απο τον τραυματισμό ο οποίος προκλήθηκε στο τροχαίο ατύχημα, εν συνεχεία κατατίθεται η αγωγή κατά της ασφαλιστικής εταιρείας που εκδικάζεται τρεις (3) μηνες μετά την κατάθεσή της.Ζητηστε Συμβουλες

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και μια μικρή περιγραφή της υπόθεσής σας. Ελάτε να μας γνωρίσετε και χωρίς καμμία υποχρέωσή σας, να συζητήσουμε για το θέμα που σας αφορά.

Αναφορες Πελατων μας

“ Είχα ενα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή μου. Ο κύριος Δημηνάς με έκανε να τον εμπιστευθώ βλέποντας τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του. Καλύφθηκα απο την ασφαλιστική εταιρεία με αποζημίωση καλύτερη απο την αναμενόμενη. Είναι πραγματικά, αξιόλογος λειτουργός της δικαιοσύνης.”

Αθηνόδωρος Πολυχρονίδης

Ελ. Επαγγελματίας

Τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματία και ανθρώπου.
Η βοήθειά του καθοριστική, απο την πρώτη στιγμή που του εμπιστευθήκαμε την υπόθεσή μας.
Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ανέλαβαν όλη τη χρονοβόρα διαδικασία περισυλλογής των απαραίτητων εγγράφων, ακόμα και την εύρεση φυσικοθεραπευτή για τον σύζυγό μου, φτάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ολοκλήρωση της υπόθεσής μας.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.”

Παλαιολόγου Μαρία

Ιδιωτική Υπάλληλος

“ Κύριε Δημηνά, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχατε σε μένα και την οικογένειά μου. Είσασταν δίπλα μας απο την αρχή μέχρι το τέλος και ως άνθρωπος και ως δικηγόρος. Πλέον για κάθε υπόθεσή μου, είστε η μοναδική επιλογή. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γνωστό μου, γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητά σας!!!”

Γιώργος Κωστάκης

Επιχειρηματίας