Τηλέφωνα: 697 277 3302,   210 6452 945

Ραντεβού: Δευ-Παρ: 9 πμ-6 μμ

Εγγραφο αποζημιωσης απο Τροχαιο Ατυχημα

Προσοχη στο εγγραφο αποζημιωσης

Επικοινωνηστε μαζι μας

Καλέστε μας σε κάθε περίπτωση που χρειάζεστε την Νομική Υποστήριξη ενός ειδικού.


Διευθυνση
Λομβάρδου 149-151, Αθήνα, 114 75
Εργασιμες Ωρες
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 18:00 Σάββατο-Κυριακή: Κλειστά
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 6452 945
ΚΙΝΗΤΟ 697 277 3302

EMAILdiminaskostas@yahoo.gr

Πώς σχετίζεται η αποζημίωση των υλικών ζημιών οχήματος και της αποζημίωσης της σωματικής βλάβης σε τροχαίο ατύχημα;

Μετα απο τροχαίο ατύχημα που εχει προκληθεί τραυματισμός, οι υλικές ζημίες οχηματος θα απασχολήσουν δευτερευόντως τον παθόντα-δικαιούχο αποζημιωσης.
Παρόλα αυτα το κονδύλι των υλικών ζημιών του οχήματος αποτελεί και αυτό μέρος της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις (3) περιπτωσεις που επέρχεται αποζημίωση υλικών ζημιων οχήματος απο τροχαίο ατύχημα.


  • Η πρωτη αφορα την επισκευή του οχηματος με τιμολόγια, εφόσον το ύψος των τιμολογιων δεν υπερβαίνει την αξία οχηματος.

  • Η δεύτερη αφορά την αποζημίωση οχήματος βάσει προσφοράς-εκτίμησης ζημιών χωρίς την έκδοση τιμολογίων.

  • Η τρίτη αφορά την περίπτωση που το κόστος επισκευής υπερβαίνει την αξία του οχήματος κατα το χρονο ατυχήματος, οπότε σε αυτήν την περιπτωση είτε διαγράφεται το όχημα είτε πωλείται έναντι μικρού τιμήματος ως ενιαίο σύνολο σωζόμενων μερών.

Συνεπώς, ενώ ο παθών μπορεί να έχει υποστεί σωματική βλάβη στο τροχαίο ατύχημα, εν τούτοις θα πρέπει να φροντίσει και για τις υλικές ζημίες του οχήματός του.
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ν' αναφερθεί, ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα επιχειρήσει να αποζημιώσει τις υλικές ζημίες οχήματος άμεσα είτε για να μην αποζημιώσει τη σωματική βλάβη είτε για να καταβάλλει υποπολλαπλάσια αποζημίωση από αυτήν που νομίμως δικαιούται ο παθών.
Εξάλλου, το έγγραφο αποζημίωσης της ασφαλιστικής εταιριας ενδέχεται να αναφέρει σε ψιλά γράμματα την παραίτηση του παθόντος απο μελλοντική αξίωση, πράγμα που συνεπάγεται ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα επιχειρησει να "κλεισει" τη ζημία όσον το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να επιτύχει την μικρότερη αποζημίωση, πριν δηλαδη ο παθών προλάβει να συμβουλευτεί εξειδικευμένο δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων.
Και η χρηματική ικανοποίηση των υλικών ζημιών του παθόντος αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το πράξει αυτό η υπόχρεα προς αποζημίωση ασφαλιστική εταιρεία, αφού εισπράττοντας ο παθών τα χρήματα για την επισκευή πχ της μηχανής του, αιφνιδιάζεται ευχάριστα και υπογράφει το έγγραφο αποζημίωσής του καλόπιστα, χωρίς να γνωρίζει τι πραγματικα δικαιούται να λάβει ως αποζημίωση.Ζητηστε Συμβουλες

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και μια μικρή περιγραφή της υπόθεσής σας. Ελάτε να μας γνωρίσετε και χωρίς καμμία υποχρέωσή σας, να συζητήσουμε για το θέμα που σας αφορά.

Αναφορες Πελατων μας

“ Είχα ενα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή μου. Ο κύριος Δημηνάς με έκανε να τον εμπιστευθώ βλέποντας τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του. Καλύφθηκα απο την ασφαλιστική εταιρεία με αποζημίωση καλύτερη απο την αναμενόμενη. Είναι πραγματικά, αξιόλογος λειτουργός της δικαιοσύνης.”

Αθηνόδωρος Πολυχρονίδης

Ελ. Επαγγελματίας

Τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματία και ανθρώπου.
Η βοήθειά του καθοριστική, απο την πρώτη στιγμή που του εμπιστευθήκαμε την υπόθεσή μας.
Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ανέλαβαν όλη τη χρονοβόρα διαδικασία περισυλλογής των απαραίτητων εγγράφων, ακόμα και την εύρεση φυσικοθεραπευτή για τον σύζυγό μου, φτάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ολοκλήρωση της υπόθεσής μας.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.”

Παλαιολόγου Μαρία

Ιδιωτική Υπάλληλος

“ Κύριε Δημηνά, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχατε σε μένα και την οικογένειά μου. Είσασταν δίπλα μας απο την αρχή μέχρι το τέλος και ως άνθρωπος και ως δικηγόρος. Πλέον για κάθε υπόθεσή μου, είστε η μοναδική επιλογή. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γνωστό μου, γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητά σας!!!”

Γιώργος Κωστάκης

Επιχειρηματίας