Τηλέφωνα: 697 277 3302,   210 6452 945

Ραντεβού: Δευ-Παρ: 9 πμ-6 μμ

Ιατρικα Εγγραφα στην Ασφαλιστικη Εταιρεια

Ιατρικα Εγγραφα στον Ιατρο της Ασφαλιστικης εταιρειας

Επικοινωνηστε μαζι μας

Καλέστε μας σε κάθε περίπτωση που χρειάζεστε την Νομική Υποστήριξη ενός ειδικού.


Διευθυνση
Λομβάρδου 149-151, Αθήνα, 114 75
Εργασιμες Ωρες
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 18:00 Σάββατο-Κυριακή: Κλειστά
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 6452 945
ΚΙΝΗΤΟ 697 277 3302

EMAILdiminaskostas@yahoo.gr

Να δεχτώ να με εξετάσει ο γιατρός της ασφαλιστικής εταιρείας; Να δώσω στον γιατρό όλα τα ιατρικά μου έγγραφα;

Μετά απο τροχαίο ατύχημα κ αφού γίνει υπεύθυνη δήλωση ατυχήματος από τον εμπλεκόμενο στην ασφαλιστική του, τότε, ανοίγει ο φάκελος ζημίας για το τροχαίο ατύχημα που τηρείται στα αρχεία της ασφαλιστικής.
Σε αυτήν την περίπτωση κ εφόσον απο το ατύχημα προκλήθηκε σωματική βλάβη, η ασφαλιστική εταιρεία του υπαιτίου αποστέλλει υπάλληλο γιατρό της, αλλες φορές για να ελέγξει αν πράγματι προκλήθηκε στον παθόντα σωματική βλάβη, άλλες φορές για να θωρακίσει την άμυνά της εν όψει της αποζημίωσης που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει στον παθόντα και άλλες φορές και τα δύο μαζί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο παθών/δικαιούχος αποζημίωσης δεν είναι εκ του Νόμου υποχρεωμένος να αποδεχτεί να ελεγχθεί απο τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας.
Αυτό συνεπάγεται ότι η αποζημίωσή του δεν εξαρτάται απο την αποδοχή ή απόρριψη του παθόντος να δεχτεί ή όχι γιατρό της ασφαλιστικής να τον πιστοποιήσει τις σωματικές βλάβες που υπέστη στο τροχαίο ατύχημα.
Αν πάντως ο παθών απο τροχαίο ατύχημα δεχτεί να τον ελέγξει γιατρός της ασφαλιστικης, μετά ο γιατρός θα του ζητήσει να υπογράψει, ότι δεν παραβαίνει τα προσωπικά του δεδομένα. Και σε αυτήν την περίπτωση ο παθών απο τροχαίο ατύχημα δεν υποχρεούται να υπογράψει το κείμενο της ασφαλιστικής περι απορρήτου προσωπικών δεδομένων.Πρόσφατα παρατηρήθηκαν τα εξής φαινόμενα:
1) Η ίδια η ασφαλιστική εταιρεία του δικαιούχου αποζημίωσης (η ασφαλιστική εταιρεία μας) αποστέλλει ιατρό της, ο οποίος γνωματεύει για την κατάσταση του παθόντος.
Εν συνεχεία βέβαια, η ιατρική αυτή γνωμάτευση διαβιβάζεται στην υπόχρεα προς αποζημίωση ασφαλιστική εταιρεία, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά ο γιατρός της δικής μας ασφαλιστικής λειτουργεί και για το συμφέρον της ασφαλιστικής εταιρείας του ζημιογόνου οχήματος.
Αυτό συμβαίνει στα πλαίσια του Φιλικού Διακανονισμού μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών.
 • 2) Η υπόχρεα προς αποζημίωση ασφαλιστική εταιρεία (η ασφαλιστική του ζημιογόνου οχήματος) απέστειλε ιατρό της στον παθόντα τροχαίου ατυχήματος με την υπόσχεση ότι μετά τη γνωμάτευση του ιατρού της, θα παρουσιάσει την πρόταση αποζημίωσής της. Μάλιστα, ο ιατρός της ασφαλιστικής έλαβε από τον παθόντα όλες τις γνωματεύσεις Κρατικού Νοσοκομειου.
  Όμως, όπως τελικά αποδείχτηκε, η ασφαλιστική αυτή εταρεία δεν υπέβαλε ποτέ πρόταση στον δικαιούχο αποζημίωσης, αλλά αφού συγκέντρωσε όλο το ιατρικό υλικό του παθόντα, ετοίμασε την άμυνά της κατά τη δικαστική διεκδίκηση του ενάγοντα-δικαούχου αποζημίωσης.
 • 3) Στα πλαίσια του Φιλικού Διακανονισμού, μας καλεί η δική μας ασφαλιστική εταρεία προκειμένου να μας αποζημιώσει η ίδια για τις σωματικές βλάβες που υποστήκαμε στο τροχαίο ατύχημα.
  Έτσι, ο παθών δέχεται να εξεταστεί από ιατρό της και μάλιστα εγχειρίζει σε αυτόν και όλες τις ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούν τις σωματικές του βλάβες.
  Αργότερα, η ασφαλιστική μας εταιρεία πράγματι υποβάλλει στον παθόντα την πρόταση αποζημίωσής της, η οποία όμως είναι δυσανάλογα μικρή με την έκταση της σωματικής βλάβης.
  Έτσι, ο παθών αρνείται να λάβει την αποζημίωση, η υπόθεση βγαίνει από τον Φιλικό Διακανονισμό, αλλά η υπόχρεα προς αποζημίωση ασφαλιστική εταιρεία, έχει ήδη ενημερωθεί από την δική μας ασφαλιστική εταιρεία για όλα τα ιατρικά μας έγγραφα.

 • Το βεβαιο τελικά είναι ότι μόνο εξειδικευμένος δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να συμβουλέψει σωστά τον παθόντα και να κρίνει αν θα πρέπει τελικά αυτός να δεχτεί ή όχι γιατρό της ασφαλιστικής να τον ελέγξει, γιατί μόνο αυτός μπορεί απο την πείρα που τον διακατέχει να διακρίνει αν η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεια αποστέλλει γιατρό για να ελέγξει τη σωματική βλάβη του ή αποστέλλει ιατρό προκειμένου να θωρακίσει την άμυνά της, ώστε να αποζημιώσει το θύμα τροχαίου ατυχήματος με όσον το δυνατόν λιγότερο χρήματα.  Ζητηστε Συμβουλες

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και μια μικρή περιγραφή της υπόθεσής σας. Ελάτε να μας γνωρίσετε και χωρίς καμμία υποχρέωσή σας, να συζητήσουμε για το θέμα που σας αφορά.

  Αναφορες Πελατων μας

  “ Είχα ενα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή μου. Ο κύριος Δημηνάς με έκανε να τον εμπιστευθώ βλέποντας τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του. Καλύφθηκα απο την ασφαλιστική εταιρεία με αποζημίωση καλύτερη απο την αναμενόμενη. Είναι πραγματικά, αξιόλογος λειτουργός της δικαιοσύνης.”

  Αθηνόδωρος Πολυχρονίδης

  Ελ. Επαγγελματίας

  Τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματία και ανθρώπου.
  Η βοήθειά του καθοριστική, απο την πρώτη στιγμή που του εμπιστευθήκαμε την υπόθεσή μας.
  Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ανέλαβαν όλη τη χρονοβόρα διαδικασία περισυλλογής των απαραίτητων εγγράφων, ακόμα και την εύρεση φυσικοθεραπευτή για τον σύζυγό μου, φτάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ολοκλήρωση της υπόθεσής μας.
  Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.”

  Παλαιολόγου Μαρία

  Ιδιωτική Υπάλληλος

  “ Κύριε Δημηνά, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχατε σε μένα και την οικογένειά μου. Είσασταν δίπλα μας απο την αρχή μέχρι το τέλος και ως άνθρωπος και ως δικηγόρος. Πλέον για κάθε υπόθεσή μου, είστε η μοναδική επιλογή. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γνωστό μου, γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητά σας!!!”

  Γιώργος Κωστάκης

  Επιχειρηματίας