Τηλέφωνα: 697 277 3302,   210 6452 945

Ραντεβού: Δευ-Παρ: 9 πμ-6 μμ

Αποζημιωση απο Τροχαιο Ατυχημα

Ποσο Αποζημιωσης απο Τροχαιο Ατυχημα

Επικοινωνηστε μαζι μας

Καλέστε μας σε κάθε περίπτωση που χρειάζεστε την Νομική Υποστήριξη ενός ειδικού.


Διευθυνση
Λομβάρδου 149-151, Αθήνα, 114 75
Εργασιμες Ωρες
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 18:00 Σάββατο-Κυριακή: Κλειστά
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 6452 945
ΚΙΝΗΤΟ 697 277 3302

EMAILdiminaskostas@yahoo.gr

Ποιο είναι το ποσό αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα;

Η πιο συνήθης ερώτηση του παθόντα απο τροχαίο ατύχημα είναι η εξής: "Εφόσον έχω υποστεί σωματική βλάβη απο το τροχαίο ατύχημα ποιο θα είναι το ύψος της αποζημίωσης απο την ασφαλιστική εταιρεία που θα λάβω;"

Μία πρόχειρη απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι αναλόγως της σοβαρότητας της σωματικής βλάβης θα εξαρτηθεί και το ύψος της αποζημίωσης του παθόντα.
Από εκεί και πέρα βέβαια οι παράγοντες που συντελούν στο ύψος της αποζημίωσης εκείνου που τρατματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ειναι πρωτίστως οι τυχόν επιπλοκές στη σωματική βλάβη του παθόντος ("κουσούρια"), όπως και ο χρόνος αποκατάστασης αυτών και δευτερευόντως η ηλικία, το επάγγελμα, η μόρφωση του παθόντα κτλ.
Όμως, μέχρι να φτάσει κάποιος να λάβει την ορθή αποζημίωση που δικαιούται πρέπει ν' αποφύγει ενα σωρό κινδύνους που εγκυμονούν απο την πρώτη στιγμή της τέλεσης του τροχαίου ατυχήματος, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία που θα αποζημιώσει δεν αποτελεί φιλανθρωπικό ίδρυμα αλλα εταιρεία με κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Επομένως, σε απλή ανάλυση η ασφαλιστική εταιρεία-υπόχρεα αποζημίωσης θα επιδιώξει να αποζημιώσει τον παθόντα με την ελάχιστη αποζημίωση.
Ένας τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι να επιχειρήσει η ασφαλιστική εταιρεία ν' αποζημιώσει τον παθόντα άμεσα, πριν αυτός δηλαδή ενημερωθεί απο εξειδικευμένο δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων και συμβουλευτεί ορθώς για το ύψος της ορθής αποζημίωσης που δικαιούται.
Διότι αν προλάβει η ασφαλιστική εταιρεία και υπογράψει ο παθών απο τροχαίο ατύχημα αμέσως μετα τον τραυματισμό του, τότε, ο παθών πρέπει να γνωρίζει, ότι στο έγγραφο της αποζημιωσης της ασφαλιστικης εταιρειας υπαρχουν και "ψιλά γράμματα" που αναφέρουν την παραίτηση του παθόντα απο οποιαδήποτε μελλοντική του αξίωση.
Έτσι, ο παθών χάνει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει στο μέλλον ό,τι τυχόν απαιτηθεί για την αποκατάσταση της σωματικής του βλάβης, όπως πχ δαπάνη φυσικοθεραπειών, δαπάνη ιατρικών επισκέψεων, δαπάνη διαγνωστικών για την υγεία του εξετάσεων, ενώ το κρισιμότερο είναι, ότι ο παθών δεν μπορεί να ξέρει από το αρχικό στάδιο της σωματικής του βλάβης, αν ο τραυματισμός του θα του αφήσει ή όχι "κουσούρια".
Διότι, άλλη η αποζημίωση σε τραυματισμό παθόντα που εχει υποστεί "κουσούρια" και άλλη η αποζημίωση σε τραυματισμό παθόντα χωρίς επιπλοκές.
Τέλος, ο παθών απο τροχαίο ατύχημα θα πρέπει να αποφύγει και τις συμβουλές τύπου "καφενείου" από γνωστούς και περαστικούς (είθισται να υπερβάλλουν και να παραπληροφορούν τον παθόντα) καθώς έτσι αυτός παρασύρεται σε λάθος επιλογές και συμβουλές που αργότερα θα του στοιχίσουν στην διεκδίκηση της αποζημίωσής του.
Συμπερασματικά, εφόσον οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν εξειδικευμένους δικηγόρους στη νομική υπηρεσία τους, καθώς και εξειδικευμένους διακανονιστές στο τμήμα ζημιών τους, τοτε, και ο παθών απο τροχαίο ατύχημα που έχει υποστεί σωματική βλάβη απαιτειται οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο-πεπειραμένο δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων προκειμένου να αξιώσει τη μέγιστη αποζημίωσή του.
Σε διαφορετική περίπτωση ο δικαούχος αποζημίωσης κινδυνεύει να λάβει υποπολλαπλάσια χρήματα απο αυτά που κανονικά θα δικαιούταν.Ζητηστε Συμβουλες

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και μια μικρή περιγραφή της υπόθεσής σας. Ελάτε να μας γνωρίσετε και χωρίς καμμία υποχρέωσή σας, να συζητήσουμε για το θέμα που σας αφορά.

Αναφορες Πελατων μας

“ Είχα ενα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή μου. Ο κύριος Δημηνάς με έκανε να τον εμπιστευθώ βλέποντας τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του. Καλύφθηκα απο την ασφαλιστική εταιρεία με αποζημίωση καλύτερη απο την αναμενόμενη. Είναι πραγματικά, αξιόλογος λειτουργός της δικαιοσύνης.”

Αθηνόδωρος Πολυχρονίδης

Ελ. Επαγγελματίας

Τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματία και ανθρώπου.
Η βοήθειά του καθοριστική, απο την πρώτη στιγμή που του εμπιστευθήκαμε την υπόθεσή μας.
Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ανέλαβαν όλη τη χρονοβόρα διαδικασία περισυλλογής των απαραίτητων εγγράφων, ακόμα και την εύρεση φυσικοθεραπευτή για τον σύζυγό μου, φτάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ολοκλήρωση της υπόθεσής μας.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.”

Παλαιολόγου Μαρία

Ιδιωτική Υπάλληλος

“ Κύριε Δημηνά, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχατε σε μένα και την οικογένειά μου. Είσασταν δίπλα μας απο την αρχή μέχρι το τέλος και ως άνθρωπος και ως δικηγόρος. Πλέον για κάθε υπόθεσή μου, είστε η μοναδική επιλογή. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γνωστό μου, γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητά σας!!!”

Γιώργος Κωστάκης

Επιχειρηματίας