Τηλέφωνα: 697 277 3302,   210 6452 945

Ραντεβού: Δευ-Παρ: 9 πμ-6 μμ

Θανατηφορο τροχαιο ατυχημα

Θανατηφορο τροχαιο ατυχημα

Επικοινωνηστε μαζι μας

Καλέστε μας σε κάθε περίπτωση που χρειάζεστε την Νομική Υποστήριξη ενός ειδικού.


Διευθυνση
Λομβάρδου 149-151, Αθήνα, 114 75
Εργασιμες Ωρες
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 18:00 Σάββατο-Κυριακή: Κλειστά
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 6452 945
ΚΙΝΗΤΟ 697 277 3302

EMAILdiminaskostas@yahoo.gr

Αποζημίωση σε περίπτωση Θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος

Σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος η οικογένεια του θανόντος μπορεί να αξιώσει αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.
Το ύψος της αποζημίωσης εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες.

  • Ο πρώτος και βασικότερος παράγοντας για το ύψος της αποζημίωσης είναι η υπαιτιότητα ως προς την πρόκληση του ατυχήματος, καθώς σε περίπτωση συνυπαιτιότητας μειώνεται αντίστοιχα και το εκδικαζόμενο ποσό. Επειδή λοιπόν παράλληλα με το θανατηφόρο τροχαίο ατυχημα άρχεται και η ποινική διαδικασία της υπόθεσης, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει άμεσα ενημέρωση από εξειδικευμένο δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων, ο οποίος πραγματικά μπορεί να συνδράμει με τις γνώσεις του, ώστε είτε να ""σωθεί" η υπόθεση είτε να επιδικαστεί μεγάλη αποζημίωση.
  • Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι το κατά πόσο συντέλεσε το τυχόν σφάλμα του ιδίου του παθόντος στον θανάσιμο τραυματισμό του. Δηλαδή σε περίπτωση που ο θανάσιμος τραυματισμός επήλθε λόγω μη χρήσης προστατευτικού κράνους ασφαλείας ή λόγω μη χρήσης προστατευτικής ζώνης ασφαλείας, τότε η χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης περιορίζεται σημαντικά.
  • Τρίτος παράγοντας για το ύψος της αποζημίωσης ειναι η ηλικία του θανόντος, καθώς άλλη αποζημίωση επιδικάζεται για θανατηφόρο τροχαίο που αφορά νέο άνθρωπο και άλλη αποζημίωση επιδικάζεται για θανατηφόρο ατύχημα που αφορά ηλικιωμένο.
  • Τέλος, άλλοι παράγοντες που μπορεί να συντελέσουν στο ύψος της αποζημίωσης αποτελεί φυσικά το πλήθος της οικογένειας, το επάγγελμα του θανοντος και οι απολαβές που είχε απο αυτό. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που στην οικογένεια του θανόντος υπάρχει π.χ. ένας μόνο αδελφός, τότε και η αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης είναι σαφώς περιορισμένη. Αντίστοιχα, στην περίπτωση που ο θανών είχε ανήλικα τέκνα, σύζυγο, μητέρα, πατέρα, αδέλφια, τότε, εύλογα η χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικης οδύνης αυξάνεται σημαντικα. Μάλιστα, στην περίπτωση που ο παθών είχε και υψηλά εισοδήματα, τα οποία προσέφεραν στα ανήλικα τέκνα μία “άνετη” ζωή, τότε η σύζυγος του θανόντος μπορεί να αξιώσει ανάλογη διατροφή έως την ενηλικίωση των τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από έναν θανάσιμο τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα προκύπτουν σημαντικά ζητήματα για την επίτευξη της αποζημίωσης, η μη επίλυση των οποίων μπορεί να αποβεί μοιραία για την επιδίκασή της στην οικογένεια του θανόντος.
Εξυπακούεται, ότι τα σφάλματα στα οποία ενδέχεται να υποπέσει δικηγόρος που δεν εξειδικεύεται στην αποζημίωση τροχαίου ατυχήματος, δεν θεραπεύονται, και για το λόγο αυτό απαιτούνται οπωσδήπτε εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από το τροχαίο ατύχημα, καθώς και υψηλή πανεπιστημιακή κατάρτιση του πληρεξουσίου δικηγόρου.Ζητηστε Συμβουλες

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και μια μικρή περιγραφή της υπόθεσής σας. Ελάτε να μας γνωρίσετε και χωρίς καμμία υποχρέωσή σας, να συζητήσουμε για το θέμα που σας αφορά.

Αναφορες Πελατων μας

“ Είχα ενα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή μου. Ο κύριος Δημηνάς με έκανε να τον εμπιστευθώ βλέποντας τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του. Καλύφθηκα απο την ασφαλιστική εταιρεία με αποζημίωση καλύτερη απο την αναμενόμενη. Είναι πραγματικά, αξιόλογος λειτουργός της δικαιοσύνης.”

Αθηνόδωρος Πολυχρονίδης

Ελ. Επαγγελματίας

Τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματία και ανθρώπου.
Η βοήθειά του καθοριστική, απο την πρώτη στιγμή που του εμπιστευθήκαμε την υπόθεσή μας.
Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ανέλαβαν όλη τη χρονοβόρα διαδικασία περισυλλογής των απαραίτητων εγγράφων, ακόμα και την εύρεση φυσικοθεραπευτή για τον σύζυγό μου, φτάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ολοκλήρωση της υπόθεσής μας.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.”

Παλαιολόγου Μαρία

Ιδιωτική Υπάλληλος

“ Κύριε Δημηνά, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχατε σε μένα και την οικογένειά μου. Είσασταν δίπλα μας απο την αρχή μέχρι το τέλος και ως άνθρωπος και ως δικηγόρος. Πλέον για κάθε υπόθεσή μου, είστε η μοναδική επιλογή. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γνωστό μου, γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητά σας!!!”

Γιώργος Κωστάκης

Επιχειρηματίας